Tagliatelle med squash og sprøstekt basilikum

De som kjenner meg godt vet at jeg elsker basilikum og det italiensk kjøkkenet. Her er min favoritt(veggis)rett for tiden! Å steke basilikum slik at den blir sprø er noe av det morsomste med denne retten!   Til: 6 personer Vanskelighetsgrad: Alle kan mestre denne oppskriften! Tidsforbruk: 2...

Grove sjokoladekjeks

Det er søndag og det regner. Hva gjør man da? Man lager grove sjokoladekjeks vel.Det fikk opp humøret mitt!Antall: 20-30 stykker(avhengig av hvor store du vil ha dem)Tid: 20 minutterVanskelighetsgrad: LettDu trenger!2,5 dl smør2,5 dl sukker2 egg2 ts vaniljesukker3 dl hvetemel1 dl sammalt hvetemel...

Hjemmelagd lasagne (helt fra bunnen av)!

Jeg trodde jeg hadde lagd det meste, men jeg hadde aldri lagd lasagne helt fra bunnen av! (Queseth du er smart, som fant ut at jeg burde lage det!) Etter å lagd denne lasagnen forstod jeg fort hvorfor det som regel er italienske husmødere som har tid til å lage dette fra grunnen av! Sammenlagt br...

Mine blåbærmuffins

Blåbærmuffins + høst = sant! Spesielt hvis du har plukket bærene selv...og så smaker det så godt! Her er oppskriften på mine blåbærmuffins. Blir: 12 store muffins Tidsforbruk: 20 minutter (forberedelse) + 20 minutter (i ovnen) Vanskelighetsgrad: Lett   Dette trenger du!   250 gram smør...

Vesterålens blåbærsuppe!

I dag skulle jeg sykle til et sted som heter Sikan for å finne bær. Det eneste problemet var at jeg ikke helt visste hvor det var, men med litt spørring her og der, fant jeg ut hvor jeg skulle. Alt gikk fint helt til sykkelen endret på giret av seg selv, uten at jeg hadde justert på det! Plutseli...

Sunn(ere)pizza

Jeg har lagd hjemmelagd pizza i dag, men denne gangen var pizzaen sunn(ere)!   Du trenger: 1 porsjon grunnoppskrift sunnpizza (http://kreativesmaker.blogg.no/1281807654_grunnoppskrift_sunnpi.html)   Pizzasaus:   1 boks hakkede tomater (økologisk!) 2 ss tomatpuré 3 store tomater 1 s...

Grunnoppskrift sunnpizza (deig)

 Tilberedning: 15 minutter (tilberedning) + 1 time (heving)   Du trenger: 4 dl vann (lunket) 6 ss olivenolje 2 ts salt 2 ts sukker 12 dl speltmel (el. 7 dl hvetemel og 5 dl grovmel) 1 pk tørrgjær Slik gjør du! Varm vannet til det blir lunket og hell det i en bolle. Ha så i olivenolje, s...

Gullkake

Nam! Denne kaken har jeg sikkelig gode minner med. Da jeg var liten gikk vi ofte tur rundt Maridalsvannet og hvis jeg var ekstra heldig hadde mamma bakt gullkake. Kaken er enkel av utseende, men smaksmessig skårer den høyt. Den er faktisk litt avansert å lage, men har du mange bakeboller blir de...

Blåbærpai

Dette er et must for høsten! Blåbær er utrolig godt og i dag plukket jeg ca 1 liter. Det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for at jeg skulle lage pai, det er nemlig noe av det beste jeg vet om. Og hva passer vel bedre enn pai nå som høsten kommer? Den enkleste måten å si det på er kanskje: B...

Blomkålsuppe

  Det finnes knapt noe enklere og bedre å spise i en stressende hverdag enn suppe. Mange av oss velger den raskeste løsningen såkalt posesuppe. Men har du noen gang tenkt på å lage suppen fra grunnen av? Posesupper er full av konserveringsmidler og få sunne stoffer. Neste gang du skal ha su...
kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet høsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits