Bergenske skillingsboller

Nam, nam, nam og atter nam! I forbindelse med at Bybanen i Bergen ble opprettet i går lagde jeg bergenske skillingsboller. Ofte synes jeg det er vanskelig å få til skillingsboller perfekt, men disse ble knallgode! Selv om jeg er Oslo-jente må jeg nok si at Bergen har de beste skillingsbollene.Tid...

Hjemmelagde knekkebrød

"Hva? Hjemmelagde knekkebrød?" Ja, du hørte riktig. Jeg lagde hjemmelagde knekkebrød i går og de smakte kjempe godt! Derfor synes jeg at du skal ta på deg forkle og sette i gang å bake :)Du trenger:5 dl vann2 ts salt5 dl hvetemel8 dl sammalt hvete, grov1 pakke tørrgjærSlik gjør du!Sett ...

Min jordbæris!

Gir: 0,75 liter is (oppskriften kan godt dobbles)Vanskelighetsgrad: LettTidsforbruk: 20 minutter tilberedning + et par timer i fryserenDu trenger:500 gram jordbær6 eggeplommer50 gram melis2 eggehviter50 gram sukker2 1/2 dl kremfløteSlik gjør du!Jorbærene skal først moses og så presses gjennom en ...

Tabbouleh

Hva er tabbouleh? Tabbouleh har sin opprinnelelse fra Midtøsten og er en salat med blant annet bulgur.Passer ypperlig som tilbehør til både kjøtt, fisk og grønnsaker.Ingredienser:250 gram bulgur1 bunt med persille, finhakket1 neve frisk mynte, finhakket1/2 agurk3 tomater1 rødløk. finhakketSaften ...

Rabarbra "likevektskake"

Velkommen, du er herved invitert til å lage min sommerkake 2010!"Likevektskake" hva er det, tenker du kanskje? En likevektskake lages med like mye av hver ingrediens. Det er eggenes totale vekt som bestemmer hvor mye du skal bruke av hver ingredens. Du skal alltid bruke 4 egg, så hvis d...

Gave: Queen of the kitchen

I dag fikk jeg en flott gave:Jeg ble utrolig glad! Den passer ypperlig til kjøkkenet :)

Risottopai

Til: 8Tidsforbruk: 2 1/2 timeVanskelighetsgrad: AvansertEn utrolig god pai, anbefales på det sterkeste!Du trenger:2 røde paprikaer2 1/2 dl vann, tilsatt 1 sitron1 liter grønnsaksbuljong (+ 2 biter grønnsaksbuljong)2 ss olivenolje1 fedd hvitløk1 purre, i skiver1 fennikel, i tynne skiver400 gram ar...

Auberginegrateng

Mmm...dette smaker akkurat som lasagne, bare mye bedre!Dette trenger du:400 gram aubergine1/2 ts salt1 løk1 ss smør1 boks hermetiske tomater1 ss tomatpuré1/2 grønnsaksbuljongterning3 dl matfløte1 dl hvitost, revetSlik gjør du!Sett stekeovnen på 225 grader.1. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver o...

Den store utfordringen!

Jeg har blitt utfordret avMatBit!Den store utfordringen går ut på at jeg skal si 6 postive ting om meg selv, legge ved et bilde som jeg er fornøyd med og sende utfordringen videre til 6 nye bloggere.Vanligvis legger jeg ikke ut om positive ting om meg selv, men jeg tar utfordringen.Min positive s...

Byggryn med parmesan

Er du lei av ris og kjedelige poteter? Har du lyst på noe næringsrikt og nytt? Da bør du prøve byggryn!Vanskelighetsgrad: MiddelsTil: 6Tidsforbruk: 1 timeDu trenger:1,5 liter kyllingkraft6 ss smør1 løk, finhakket2 fedd hvitløk5 dl hele byggryn100 gram sopp1 1/2 dl parmesan, revet1 ss gressløk, fi...

Squashpannekaker

Ja, du hørte riktig, det heter squashpannekaker! Men de er små og smaker ikke søtt. Disse er fylt med krydder og urter, og passer perfekt til lunsj eller middag. Ikke bare ser de gode ut, de smaker minst like godt. Pannekakene er typisk vegetar, men kan spises med kjøtt til for de som foretrekker...

Marsipankake - mamma 50 år.

Til alle dere som synes jeg har lagd for mye sunt, og for lite søtt, her er kaken jeg lagde til mamma i mai.Kaken er veldig avansert. Det er faktisk første gang jeg har lagd en så stor kake. I bunnen er det hele 10 egg! Den er dynket med metaxa og er utblandet med vann. Fyllet består av krem og b...

Ovnsbakt aubergine

Jeg hadde relativ liten erfaring med vegetarkost for en måned siden. Helt tilfeldig slo jeg opp en side i en av kokebøkene mine. Oppskriften "lyste" mot meg. Det så fantastisk ut, og jeg tok utfordringen. Da resultatet var ferdig, tok jeg min første bit og tenkte: "Wow, vegetarmat ...

Maiskaker

Disse nydelige maiskakene er typisk vegetarmat. Ikke bare ser de godt ut, de smaker nydelig. De fleste av oss spiser altfor mye kjøtt fra før av, så hvorfor ikke prøve noe helt nytt? Vennene dine har garantert aldri sett mais på denne måten før, derfor syns jeg du skal servere disse!Ingredienser:...
kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet høsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits