Tradisjonelle Brunetter (Brownies)



Brownies kommer opprinnelig fra USA og mange av oppskriftene man kommer over er ikke tradisjonelle browniesoppskrifter (de er ofte for tørre for å kunne kalles en brownies). De skal være myke, fulle av sjokolade (dvs. mektige) og gjerne seige, men det finnes mange ulike meninger om hvordan brownies skal smake og være. Derfor har jeg kalt mine brownies for Tradisjonelle Brunetter. Jeg kaller dem det fordi de er ikke lagd i USA, men i Oslo: De er myke, med 70 % kakaoinnhold i sjokoladen og har en anelse seighet.

Uken min har vært svært innholdsrik: Jeg har startet i en bokhandel, har signert leiekontrakt og hatt en veldig hyggelig helg. I dag har jeg laget min egen brownies oppskrift som jeg deler meg deg, fordi jeg håper også du vil lage dem en dag!

 

Ingredienser:

300 gram mørk sjokolade, grovhakket

200 gram smør

500 gram sukker

200 gram hvetemel

4 egg

Varier med:
Tranebær, sjokoladepletter, nøtter, rosiner & bringebær.

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Sjokoladen og smøret smeltes over vannbad i en bolle. Ikke rør i blandingen før sjokoladen og smøret har smeltet.

3. Sett kjelen til side når det har smeltet og rør det sammen til du oppnår en fin masse.

4. Hell blandingen i en miksmasterbolle og visp inn sukkeret. Sikt melet og rør det inn til en klumpfri masse. Tilsett eggene og visp massen til den blir glatt. Hvis du vil variere med tranebær, sjokoladepletter eller annet kan du blande det inn i røren tilslutt (eventuelt kan du 'dytte' variasjonene inn i deigen etter at du har helt den inn i formen. Her er det du som er sjefen!).

5. Hell brunetterøren (browniesrøren) i en langpanne dekket med bakepapir og stek den i 30-35 minutter (på 175 grader). Browniene skal være seige og myke, stek de derfor ikke for lenge.
Avkjøles på rist og nytes med litt is eller som 'single'.

 

Her er ingrediensene:

 

Sjokoladen grovhakkes og smeltes i vannbad.

 

Husk smøret også!

 

Rør kun på slutten.





 

Ha sjokoladen i miksmasterbollen og tilsett sukkeret.

 

Sikt melet og visp det inn.

 

Bland godt.

 

Ha i fire egg og rør rundt.

 

Ha i tranebær (hvis du ønsker).

 

Ekstra sjokolade for de som er ekstra glade i det.

 

Husk å "dytte" tranebærene og sjokoladen inn i kakerøren.

Ferdig resultat.


Nydelig lys over Oslo i dag.

Brownies med en smak av Oslo?

Utsikten hjemme.




Jeg håper du koser deg med resten av søndagen, slik at du er klar for en helt ny uke i morgen! :)

Klem fra Kreativesmaker.

2 kommentarer

Veronika Roth

22.09.2013 kl.20:49

Naaam! Må prøves:):)

May Lærke Vang Sybrandt

22.09.2013 kl.21:38

åhh nå fikk jeg lyst på kake!

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet høsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits