17.mai cake pops!

I dag har jeg lagd 17. mai cake pops! Det er utrolig populrt for tiden og det har sttt p min "to-do list" i en god stund n, s det var p tide at jeg lagde dem. Siden de er p strrelse med en kjrlighet p pinne tror jeg ikke jeg kommer til lage de s ofte, men de egner seg perfekt som pynt p 17. mai bordet.

Jeg har hatt en veldig bra dag. :) Det var uttrekk i skriftlig eksamen og jeg kom opp i historie & filosofi og rettslre. Jeg kunne ikke vrt mer happy, begge fagene er fine komme opp i. Men jeg ble ikke overrasket over at jeg fikk disse fagene, det var akkurat som jeg visste det fra fr av, haha :)

Det er bare flge med i morgen ogs, for da skal jeg lage 17. mai cupcakes!



Dette trenger du:

Sukkerbrd:

4 egg
120 g sukker
120 ghvetemel
20 g smr
2 sitroner


Sitronkrem:

1 dl sukker
4 eggeplommer
50 g usaltet smr


Topping:

200 g hvit sjokolade

Kakestr i rdt, hvitt og bltt

Slik gjr du:

Sukkerbrd:

1. Sett ovnen p 170 grader.

2. Pisk eggene og 120 gram sukker til eggedosis.

3. Smelt og romtemperer 20 gram smr.

4. Sikt 1/3 av melet om gangen og vend det forsiktig inn i rren med en slikkepott. Fortsett p same mte til alt melet er blandet inn. Vend forsiktig inn det smeltede, romtempererte smret.

5. Hell rren i en smurt kakeform, ca 20 cm. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Kaken er ferdig n du stikker en kakepinne i, og det ikke sitter igjen deig p pinnen. Kaken avkjles.

6. Smuldre kaken til du fr sm smuler.

Sitronkrem:

1. Kok opp vann i en kjele.

2. Pisk sitronsaft fra 2 sitroner, sitronskall fra 1 sitron, 1 dl sukker, eggeplommene og 50 gram smr i en bolle over vannbad til rren beginner tykne, ca 10 minutter.

3. Avkjl sitronkremen.



Slik setter du sammen cake popsene:

1. Sitronkremen blandes gradvis inn i det smuldrede sukkerbrdet. Form sm baller av deigen, og legg dem p en tallerken eller p et bakebrett med bakepapir. Sett cake popsene i kjleskapet til de stivner, ca30 minutter.

2. Knytt 17. mai-slyfer p cake pops-pinnene.

3. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad eller i mikroblgeovnen.

4. Dypp toppen av cake pops-pinnen i sjokoladen, stikk pinnen inn I cake popsene, og la dem st i kjleskapet et par minutter. Gjenta med alle cake popsene.

5. Dypp cake popsene i den smeltede sjokoladen og la de renne av seg, slik at sjokoladen blir jevn.

6.Nr sjokoladen har stivnet litt drysser du over kakestrsselet.


Ha en superfin kveld! :)

Klem fra Em/Kreativesmaker.

12 kommentarer

Rikke

15.05.2012 kl.19:54

Namnamnam! <3 Fin blogg BTW! Se p min? :D

urbancowboys

15.05.2012 kl.19:56

Love it!
h nammm <3

Elise kaitlin

15.05.2012 kl.19:58

de s utrolig gode ut! Takk for at du delte denne oppskriften :) og lykke til med eksamen, bra du fikk det du nsket deg! klem
hh, nam!

Lizbethosnes.com - En rlighetsblogg. Hverdagen og mine interesser, og lidelsen Anoreksi. Lizbethosnes.com

Mia

15.05.2012 kl.20:03

Nei s fine de ble! :)

martynagodaite

15.05.2012 kl.20:05

nam nam^.^

Silje

15.05.2012 kl.20:28

S fine :-)

Emma Kruge - en blogg om meg

15.05.2012 kl.20:39

Nammenam!

Koda og Lula

15.05.2012 kl.21:18

Det s godt ut! =)

15.05.2012 kl.21:23

De ble dekorative og smakte sitron , veldig fine<3 Ma

Elisabeth

16.05.2012 kl.12:51

De s gode ut :)

Lykke til p eksamen :)

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet hsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits