Bringebærmoussekake

I går lagde jeg bringebærmoussekake og her kommer oppskriften.  Jeg og Karina spiste den i går mens vi så på "Hver gang vi møtes" på TV2. Det var Vinnis dag og jeg hadde nesten glemt hvor glad jeg er i Paperboys.I dag har jeg derfor hørt masse på Paperboys og Vinni. Favorittsangen min er fremdeles "Tomorrow" og derfor er et av de nederste bildene sitert med denne sangen. Vinnis tolkning av "Sommerfugl i vinterland" er også en utrolig fin sang, perfekt for søndager som denne: Hvor du vet det er siste dag av vinterferien og at i morgen starter skolen igjen. Sangen får deg til å glemme alt det og bare slappe helt av. Og med den sangen, norskboken jeg måtte lese ferdig og et stykke av denne bringebærmoussekaken ble søndagen min faktisk ganske fin! :)

Det fine med denne kaken er at du ikke trenger å være "superkokk" for å lage den, hvis du følger trinn for trinn nøyaktig vil jeg påstå at alle kan lage denne. Lykke til!

 





Du trenger: 1 springform, 22 cm i diameter eller små kakeringer

Mandelbunn:

40 gram mandler
12 gram hvetemel (eller 1 toppet ss)
60 gram eggehvite (eller 2 styk.)
60 gram sukker

Slik lager du mandelbunnen:

1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
2. Kjør mandler og hvetemel i en matprosessor.
3. Stiv pisk eggehviten og halvparten av sukkeret.
4. Pisk inn resten av sukkeret.
5. Vend inn mandelmassen med en slikkepott.
6. Fyll massen i en springdorm.
7. Stek bunnen midt i ovnen i 20-30 minutter.
8. Akjøles på rist.




Bringebærmousse:

3 gelatinplater (her bruker jeg 1 rød og 2 vanlig gelatinplater)
300 gram frosne bringebær, tinte
60 gram eggehvite (eller 2 styk.)
60 gram sukker
1 dl kremfløte

Slik lager du bringebærmoussen:

1. Start med å bløtlegge gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.
2. Ha bringebærene i en matprosessor og lag puré av dem (dette gjør du ved å sile bringbærmassen gjennom en sikt).
3. Varm halvparten av bringebærpureen i en kjele. Ta kjelen av platen når den når kokepunktet. Press vannet ut av gelatinen og smelt den i bringebærpureen. Rør godt. Tilsett resten av pureen og bland godt. Avkjøl pureen til den når romtemperatur.
4. Stiv pisk sukker og eggehvite. Pisk inn den kalde pureen.
5. Stiv pisk kremfløten og bland den inn i bringebærmassen med en slikkepott.


Slik lager du bringebærmoussekaken:

1. A: Hell bringebærmoussen over mandelbunnen i springformen. B: Eller lag mini-kaker ved å stikke ut små rundinger av mandelbunnen med små kakeformer og legg dem i ringen. Ha kakeformene på et fat med bakepapir under. Hell bringebærmoussen i de små kakeformene.
2. Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet til bringebærmoussen stivner, dette tar ca. 2 ½ time.
3. Ta kaken ut av kjøleskapet før servering. Fjern kakeringen og papir. Serveres med friske bær.




Er du glad i bringbærkaker? Har du hatt en fin søndag? Eller savner du sommeren minst like mye som meg? :)

Klem fra Em/Kreativesmaker.

 

6 kommentarer

Julia

26.02.2012 kl.20:40

ååå så gooodt!! :)

Elise

26.02.2012 kl.21:01

DIIIIGGGGG

26.02.2012 kl.21:04

namnam ♥ må definitivt lage det en gang ! ;p

kreativesmaker

26.02.2012 kl.21:44

Anonym: Jaa, det må du gjøre ♥

Det søte liv - Kristine

26.02.2012 kl.23:47

Nydelig! Post gjerne bilde og link på facebooksiden til Det søte liv!

Stinek

29.04.2012 kl.19:04

For en fin blogg du har :) Og utrulige mange fine og inspirerende bilder :)

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet høsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits