Hummingbird Chocolate Cupcakes



I dag har jeg bakt Hummingbird Chocolate Cupcakes. Selve cupcakesene smaker nydelig og jeg kan med sikkerhet fortelle dere at dette er de beste sjokoladecupcakesene jeg har smakt, derfor fr cupcakesene en 6'er. Sjokoladetoppingen ble ikke like god, derfor fr den en 4'er. Men ikke fortvil: Jeg har etter mye testing lagd min egen ostekremtopping som passer perfekt til disse sjokoladecupcaksene! Ostekremtoppingen er utrolig lett lage, det tar kun fem minutter.

Jeg er utrolig svak for alt som har med sjokolade gjre, dermed har det blitt en del kaker med sjokolade opp gjennom rene. Disse cupcakesene smelter i munnen - og for meg er de perfekte.

I dag har jeg skrevet masse til historieprven i morgen. Vi fikk faktisk en av oppgavene fr prven som skulle skrives til i morgen. Dette passet meg perfekt, fordi jeg ikke er s glad i tradisjonelle puggeprver. Det endte opp med at jeg skrev litt over 2 A4-sider p macen min. Hper bare ikke at oppgave to er like vanskelig i morgen. Hvis det skulle vise seg at det blir superdupervanskelig har jeg jo alltids disse sjokoladecupcakesene!



Du trenger:

100 gram mel

20 gram kakaopulver

140 gram sukker
1 1/2 ts bakepulver
40 gram mykt, usaltet smr
1,2 dl kulturmelk
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjr du:

Sett ovnen p 170 grader.

1.Bland mel, kakao, sukker, bakepulver og romtempereret smr i en kjkkenmaskin p lav hastighet til alt er godt blandet. Det skal bli en kornete blanding.

2.Pisk sammen egget, melken og vaniljeekstrakten i et desiliterml. Hell det gradvis i bollen mens maskinen gr p lav hastighet. Kjr det sammen til det er godt blandet, men p lav hastighet.

3.Fordel rren i cupcakesformer.

4.Stek cupcakesene i ovnen p 20-25 minutter.

5. Avkjles p rist.



Cupcakestopping - sjokolade:


300 gram melis

100 gram mykt smr

40 gram kakao

0,4 dl melk

Bland melis, kakao og smr i en kjkkenmaskin til alt er godt blandet. Tilsett melken litt etter litt. Nr melken er blandet inn i rren, kjrer du opp mikseren p full hastighet. Fortsett til glasuren er luftig og lett, i ca 10 minutter.

Ha toppingen p dine cupcakes!


Drikk litt melk til sjokoladecupcaksene, da blir de ekstra gode. Her er mitt favorittmelkeglass fra merket Ritzenhoff. (Fs kjpt p blant annet Kitchen).


Jeg er mye mer fan av topping med ostekrem, derfor skal du f min favorittkrem til cupcakes!

Emilies ostekrem til cupcakes:

250 gram melis

50 gram romtemperert, usaltet smr
100 gram kald kremost
et par draper rom (for smakens skyld)

Bland alt sammen i en kjkkenmikser og ha toppingen p cupcakesene.

Tips: Tilsett litt rosa eller rd konditorfarge.


"Keep calm and bake cupcakes!"

Elsker du sjokolade som meg? Liker du sjokoladecupcakes? :)

Klem fra Emilie/Kreativesmaker.

3 kommentarer

Alise

24.01.2012 kl.22:43

Herremin. Det verste bildet fikk meg til sikle. NAM!

kreativesmaker

24.01.2012 kl.22:57

alise: Haha. S hyggelig, hper du lager dem! :)

Alise

27.01.2012 kl.14:11

En vakker dag nr jeg fr alt utstyret jeg vil ha (og en hybel med litt bedre kjkkenplass) daa skal jeg lage snne! :D Fram til da fr jeg nye meg med kule bilder og oppskrifter som jeg kan drmme om :p

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet hsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits