Sjokoladeterte
Hvem har sagt at man nødvendigvis må lage sjokoladekake når man er keen på sjokolade? Sjokolade smaker minst like godt i terteform!
Hvor bedre sjokolade du bruker, hvor bedre smaker terten. Jeg anbefaler en mørk belgisk sjokolade til denne terten. Men uansett, first price sjokolade eller belgisk sjokolade, denne kaken er rå!
Først, du trenger:
Tertedeig, oppskrift på "Heftig tertedeig" finner du her:
http://kreativesmaker.blogg.no/1306679859_heftig_tertedeig.html
1 terteform med løs bunn, ca 24 cm i diameter
Slik gjør du!
Sett ovnen på 180 °C.
1.Kjevl tertedeigen ut til den er 3 mm tykk. Smør terteformen og legg deigen i formen (den skal dekke både bunnen og sidene). Prikk bunnen med en gaffel.
2.Sett terten i fryseren i30 minutter til deigen blir hard. Ta terten ut av fryseren. Dekk hele formen med aluminiumsfolie. Fyll bunnen med tørkede erter. Stek bunnen midt i ovnen i8 minutter og ta den ut av ovnen igjen. Fjern ertene og folien, og stek tertebunnen videre i ca5-8 minutter. Ta terten ut av ovnen.
3. Reduser stekeovnstemperaturen til 160 °C.
Sjokoladefyll
300 gram mørk sjokolade
3 dl kremfløte
60 gram usaltet smør, romtemperert
2 egg
1. Start med å finhakke sjokoladen. Kok opp fløten og hell sjokoladen sammen. Rør inn smøret i sjokoladeblandingen med en håndvisp.
2. Pisk egget luftig og vend det vispede egget inn sjokolademassen med en slikkepott.
3. Fyll sjokoladefyllet i tertebunnen og stek den videre i8-10 minutter.
4. La sjokoladeterten avkjøles i romtemperatur.
Server terten med litt is, friske bær og en bærsaus.
Dette er søndagens diggeste kake!
Klem fra Em.
Solveig
05.06.2011 kl.23:05
Marthe Borge
05.06.2011 kl.23:06
muffinnelia - kunsten å bake muffins
05.06.2011 kl.23:06
Stine
05.06.2011 kl.23:07
trbr
05.06.2011 kl.23:18
monamor85
05.06.2011 kl.23:20
Mademoiselle Dianne
05.06.2011 kl.23:51
Bli med på konkurransen på min blogg (jeg vil skrive om din blogg) nå, siste sjanse i dag :)