Knasende gode knekkebrød

Er du lei av kjedelige matpakker? Tiden for kjip matpakke er for lengst borte. Unn deg å spise hjemmelaget knekkebrød på skolen eller jobben! Knasende godt! :D

 Dette trenger du:

7 dl kaldt vann
1 buljongterning
3 dl sammalt rug grov
3 1/2 dl lettkokt havregryn
1 1/2 dl sesamfrø
1/2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl kruskakli
1 ts salt

 


Slik gjør du:

SETT OVNEN PÅ 200 °C

1. Kok opp 1 dl av vannet.
Løs opp buljongterningen i vannet.
Bland det varme vannet med resten av det kalde vannet.

2. Bland alt det tørre godt sammen.
Rør inn vannet og bland det til en litt heftig deig.

3. Fordel deigen jevnt utover med slikepott på 2 bakebrett med bakepapir.

4. Sett brettene inn i ovnen. Stek i10 minutter og ta brettene ut igjen. Skjær deigen med en pizzarulle og sett brettet tilbake i ovnen. Stek videre i30 minutter.

Sett ovnen ned til 50 °C.

5. Del knekkebrødene og legg dem på rist, la dem avkjøles.

6. De ferdige knekkebrødene  skal tørkes slik at holdbarhetstiden forlenges og slik at knekkebrødene blir knasende gode. Stek dem videre i ovnen i 1 time på 50 grader.

 

 

Knekkebrødene forsvinner fort, men holdbarhetstiden er lenge, derfor kan det være smart å lage dobbel porsjon!

Hjemmelagde knekkebrød har en holdbarhetstid på ca 2 mnd. :)

 





Tips: Alle vet at ost + matpakke ofte kan bli ekkelt, derfor kan du ta med deg et minifryseelement på skolen eller jobb. Legg det lille fryseelementet på matpakken og du får digg ost hver dag. Ost + matpakke + minifryseelement = Bra!

 

Ha en super kveld!

Klem fra Em.

8 kommentarer

Fride, Emma og Annie

29.05.2011 kl.18:57

Nam, det må vi prøve :-)

LoneGG

29.05.2011 kl.18:57

Fin bolgg !:) Kommentere tilbake?:D

Martine Nordnes

29.05.2011 kl.19:02

Inspirerende blogg! Lager knekkebrød mange ganger i uken, det er herlig :)

I have dreams

29.05.2011 kl.19:02

disse så jo helt fantastisk gode ut :) dessverre er jeg helt håpløs på kjøkkenet..

kreativesmaker

29.05.2011 kl.19:11

I have dreams: Heldigvis er disse utrolige lette å lage, deigen er tynn og bare å smøre utover stekebrettet, superenkelt! Det eneste er at det tar lang tid å lage dem.

OM OSS

29.05.2011 kl.19:13

wow! kul blogg!

kreativesmaker

29.05.2011 kl.19:22

OM OSS: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet høsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits