Fruktterte

Fruktterten er et godt alternativ til kaker. Du kan variere frukten etter sesongen eller bare flge smakssansene.


Jeg falt for denne terten! Frukten er fersk og jeg flte jeg kunne spise masse med god samvittighet. Det er lett falle for fristelsen kjpe vaniljekrem fra butikken, men fysj, det er ikke godt. Du merker fort forskjellen med denne hjemmelagde kremen som smelter p tungespissen. Og s har vi bunnen, min favortittdel p terten. Den er spr og skaper en kontrast til det myke fyllet. Hva venter du p? Det er sndag! 1-2-3, bak terter!





Fr du starter trenger du:

1 terteform, ca 20 cm i diameter

+ Tertedeig: http://kreativesmaker.blogg.no/1306679859_heftig_tertedeig.html

Det er viktig at du leser oppskriften nye fr du starter.

Vanskelighetsgrad: Middels/Vanskelig

Slik gjr du!


Sett ovnen p 180 grader.


1.Kjevl tertedeigen ut til den er 3 mm tykk. Smr terteformen og legg deigen i formen (den skal dekke bde bunnen og sidene). Prikk bunnen med en gaffel.

2.Sett terten i fryseren i 30 minutter til deigen blir hard. Ta terten ut av fryseren. Dekk hele formen med aluminiumsfolie. Fyll bunnen med trkede erter. Stek bunnen i 10 minutter og ta den ut av ovnen igjen. Fjern ertene og folien, og stek tertebunnen videre i ca 10 minutter. Avkjles p rist.





Vaniljekremen:

1 vaniljestang

2 1/2 dl H-melk

3/4 dl kremflte

55 gram sukker

30 gram eggeplomme (eller to sm eggeplommer)

2 ss maisenna

1. Splitt vaniljestangen og skrap ut frene. Ha 2 dl av melken,vaniljestangen, vaniljefrene, kremflte og sukkeret i en kjele. Rr godt med en visp og varm det til kokepunktet.

2. Bruk resten av melken (1/2 dl) og bland den med maisennaen i en bolle. Visp det hele lett sammen. Visp s eggeplommene inn i blandingen.

3. Hell 2/3 av den varme vsken i eggeblandingen. NB! Du m helle vsken litt etter litt i, mens du rrer med en visp.

4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La det hele koke opp og s smkoke i 1 minutt. Det er viktig at du rrer med en hndvisp hele tiden!

5. Ta ut vaniljestangen. Hell kremen over i en bolle. Det er viktig at kremen avkjles med en gang. Dekk kremen med plast og sett den i kjleskapet.

6. Bruk en slikkepott og smr kremen over tertebunnen.

Pyntes med 200 gram valgfri frukt eller br.

Frukten eller brene deles i passe store stykker og legges over terten.

Forslag til frukt:

Appelsin, fersken, epler, prer, ananas, aprikos, plommer, jordbr, bringebr, blbr osv.

Jeg brukte appelsin, fersken, jordbr og blbr.



Klem fra Em.

8 kommentarer

Line Victoria

29.05.2011 kl.16:46

h, jeg elsker bringebrtrte! :) det s skikkelig godt ut!

- kommentere bloggen min? kommenterer alltid tilbake ♥

Marthe Borge

29.05.2011 kl.16:46

Frukt og vaniljekrem er digg da...sugle sugle.. hehe

hmbp

29.05.2011 kl.16:47

den s skikkelig god ut :) nam

ebbiz

29.05.2011 kl.16:48

NAM !

Charlotte -

29.05.2011 kl.16:49

Denne s veldig god ut : D

Maria Aunmo

29.05.2011 kl.16:53

Yum!

Det ste liv - Kristine

29.05.2011 kl.19:22

S nydelig kake og flott blogg du har! Du er hjertelig velkommen til poste kakebilde med link til bloggen din p facebooksiden til Det ste liv om du vil ha litt mer publisitet:-) Hilsen Kristine

slowfoodfastfood

29.05.2011 kl.21:10

Mmm, godt!

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet hsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits