Momo sine boller

Det er fastelaven. Våren har begynt å se seg rundt Oslofjorden. Det har vært sol i hele dag. Det har vært en fantastisk dag! Jeg har spist boller, hørt på musikk, øvd til prøver, vært ute i solen og har gjort ingenting. Det er nemlig dette jeg liker ved søndager, følelsen av å gjøre ingenting. Lese en bok eller sove lenge. Men så har jeg selvfølgelig bakt også, så da har jeg jo faktisk gjort noe.


Apropos baking, bolleoppskriften er momo sin! Hva skulle man gjort uten fantastiske familieoppskrifter eller for den saks skyld fantastiske bestemødre?Blir 30-40 boller


Du trenger:

6 dl melk
4 ss smør
8 ss sukker
1 ts salt
1,1 kg hvetemel
2 ts kardemomme
2 poser med tørrgjær
3 egg

Ekstra: 1 egg til pensling

Slik gjør du!

Smelt smøret i en kjele (det skal bare smelte, ikke stekes!), ha så i melk i kjelen. Varm melken til den når romtemperatur (37 grader). Hell vesken i en veldig stor bolle!

Ha sukker og salt i blandingen. Rør godt rundt.

Ha så mel, kardemomme, tørrgjær og egg oppi blandingen. Rør godt rundt med en bakesleiv. Elt deigen til den har blitt jevn. Hvis deigen blir klissete tilsettes ekstra mel, helt til deigen slipper bollen :D

Dekk bollen med plast, la den så heve på et lunt sted i ca 1 times tid.

Sett ovnen på 200 grader!

Del deigen i 30-40 emner (alt etter hvor store du vil ha bolllene, husk at bollene skal heves etterpå, og at de blir større i ovnen, regn derfor med at bollene blir dobbel størrelse av det deigen er).

Trill glatte, sprekkfrie boller og sett dem på bakepapir på en bakeplate, ca 9 boller per brett ( 3 x 3).

Dekk bollene med plast og la dem heve til dobbel størrelse, ca 40-60 minutter.

Ta så av plasten fra bollene. Pensl bollene med egg like før du steker dem.

Stek bollene i 10- 15 minutter (alt avhenger av ovnen din, her må du prøve deg frem).
Bollene ble kjempe store! Jeg klarte selvfølgelig bare å spise halvparten ;)

Ha en nydelig kveld!
Klem fra Em. :D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet høsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits