Kreativesmakers sjokoladekake!
Endelig, etter å ha vært syk i en uke kunne jeg lage mat igjen! Gjett om jeg har savnet å lage mat? Ubeskrivelig mye! Jeg fant opp min egen sjokoladekake som jeg håper at du vil like. Nå synes jeg faktisk at du også skal bake litt!
NB! Dette er en Sjokolade "likevektskake"! Men hva er det? En likevektskake har like mye av hver ingrediens. Det er eggenes totale vekt som bestemmer hvor mye du skal bruke av hver ingredens. Du skal alltid bruke 4 egg, så hvis disse eggene veier til sammen 250 gram, så skal du ha 250 gram av alle ingrediensene. Forstod du det? Bra! Trikset er å velge store egg. Bruk gjerne L eller XL.
Mine egg veide 250 gram.
Ingredienser:
4 egg (f.eks 250 gram)
250 gram smør, romtemperert, i biter
250 gram sukker
250 gram hvetemel
250 gram bakesjokolade
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl cultura
Slik gjør du!
Ovnen settes på 200 grader.
Vei opp 4 egg. Alle ingrediensene skal veie like mye som den totale vekten av de 4 eggene.
Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav temperatur i mikrobølgeovn. Sett sjokoladen til siden.
Smør og sukker piskes lett sammen. Eggene tilsettes en og en av gangen, husk å vispe godt mellom hvert egg.
Rør inn sjokoladen med en slikkepott. (NB! Sjokoladen må være avkjølt, ikke varm når du blander den inn i røren).
Så skal melet, bakepulveret og vaniljesukkeret vendes inn forsiktig med en slikkepott. Tilslutt tilsettes culturaen.
Kle en mellomstor langpanne med bakepapir. Smør bakepapiret inn med smør, og dryss over litt mel. (På denne måten løsner deigen lettere fra formen.) Hell så røren i.
Stekes i 30-35 minutter (alt avhenig av hvordan ovnen din er).
TIPSTIPS! Når gjestene kommer så kan du sikte litt melis over hvert kakestykke og servere med litt friske bær til. Jeg brukte litt blåbær. :)
Flere bilder!
Gratulerer med morsdagen kjære mamma!
Og til alle sammen ha en super kveld!
Klem fra
Em. :):)
beccasiin
14.02.2011 kl.23:33
kreativesmaker
16.02.2011 kl.16:33