Hjemmelagd lasagne (helt fra bunnen av)!




Jeg trodde jeg hadde lagd det meste, men jeg hadde aldri lagd lasagne helt fra bunnen av! (Queseth du er smart, som fant ut at jeg burde lage det!) Etter lagd denne lasagnen forstod jeg fort hvorfor det som regel er italienske husmdere som har tid til lage dette fra grunnen av! Sammenlagt brukte jeg tre timer og nr jeg endelig var ferdig hadde solen rukket titte frem over Oslo. Det skal sies at det var verdt strevet, noe bedre skal du lete lenge etter. Hvis du er glad i tomater og basilikum er dette retten for deg!

Lasagneplater:

 

300 gram mel, siktet (helst durumhvetemel)

litt salt

3 egg, sammenvispede

1 ss olivenolje

litt mel til utbaking

 

Sikt melet og ha det i en bolle med saltet. Lag en fordypning i midten hvor du heller eggene. Arbeid melet inn med fingertuppene (fra siden og inn i midten). Drypp over olivenolje og kna deigen til en smidig deig. Pakk den i plast og la den hvile i 1 time!

 

Kjevl deigen ut til en tynt rektangel (2 mm). Heng deigen til trk over en stolrygg i ca 10 minutter. Del s deigen inn i 9 like store rektangler. La de ligge til trk under to kleder i ca 30 minutter. Kokes s i saltet vann i ca 15 minutter.

 

 

Sausene:

 

Bchamelsaus:

 

40 gram margarin

40 gram mel

4 dl melk

 

salt + pepper

 

Smelt margarinen i en kasserolle, og rr inn melet. Melet skal freses inn i margarinen i ca 2 minutter. Ta kassarollen av platen, og rr inn melken, litt av gangen, til du fr en tykk, glatt og klumpfri saus. Smakes til med litt salt og pepper.

 

Kjttsaus alla bolognese:

 

4 ss olivenolje

1 lk, finhakket

1 fedd hvitlk, presset

1 gulrot, finhakket

1 stilk stangselleri, finhakket

500 gram karbonadedeig

1 dl rdvin eller buljong

1 dl melk

litt muskat

1 boks hakkede tomater

1 ss frisk eller trket oregano

salt og nykvernet pepper

 

Varm oljen i en stor stekepanne og stek lk, hvitlk, gulrot og stangselleri til det blir mykt. Tilsett kjttdeig og stekes til den blir brun.

 

Ha i rdvin eller buljongkraft og kok opp. La sausen koke til vsken har fordampet. Krydre med salt og pepper.

 

Tilsett melken og muskaten. Kok inn melken til den nrmest er fordampet. Ha i hakkede tomater og oregano. La sausen koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

S til selve lasagnen!

 

Okei, s du har laget platene og sausene. Hva n?


Du trenger!

400 gram Mozzarella ost, ferdig revet

En pakke ferdig revet parmesan

Friske basilikumblader

 

Smr en stor ildfast form med olje/smr. Legg et lag med lasagneplater i bunnen av formen, ha s over et tynt lag med kjttsaus alla bolognese, bchamelsaus legges over den igjen. Gjenta prossessen, lagvis, og avslutt med et lag lasagneplater. Str over mozzarella og parmesan. Stek p midterste rille i 40-45 minutter.

Serveres varm, med basilikumblader som pynt!


Bilder underveis:
















 

Takk til :

Sol, sol!

Gode tomater!

Pluss basilikum!

 

-Emilie

7 kommentarer

Blondhair - Limma og Marte

25.08.2010 kl.22:56

det s godt ut, kanskje jeg m prve og lage dette nr jeg blir litt eldre!

Mariel Alexandra

25.08.2010 kl.23:28

Tilogmed lasagneplatene. Jeg er imponert! :)

kreativesmaker

29.08.2010 kl.09:25

Mariel Alexandra: Hehe, takk! :D

Mathias

30.08.2010 kl.23:48

Ehe. Honorable mentions. Huzzah!

kreativesmaker

31.08.2010 kl.07:10

Mathias: Ja! Har du ikke sett det fr n? :)

19.05.2015 kl.15:33

Hvor mange grader steker du den p?

kreativesmaker

12.06.2015 kl.22:03

Anonym: Ca 200 grader er fint!

Skriv en ny kommentar

kreativesmaker

kreativesmaker

22, Oslo

Kreativesmaker startet hsten 2009 og har siden den gang publisert ca 150 innlegg! Dette er en matblogg skapt til deg fra meg. Er det noe du vil jeg skal lage? Har du tips til bloggen? Legg igjen en kommentar :) Hilsen Kreativesmaker v/ Emilie H. Braathen.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits